18 februari - Anne-Marie Wegh - Beeldtaal van de bijbel & Kundalini ontwaken

Openbare avond
Do 18-02-2016
Anne-Marie Wegh
Lezing - Openbaar
Beeldtaal van de bijbel & Kundalini ontwaken

www.annemarie.eu
 
 
Over Anne Marie Wegh
 
Spreken in beelden
  Over deze avond
Anne-Marie Wegh schrijft boeken over spiritualiteit. Ook voor tijdschriften als Mantra en Bres schrijft zij stukken over persoonlijke groei.
 
Zij woont en werkt in een veertiende-eeuwse kerk met pastorie in Horssen. Hier begeleidt zij onder andere retraites.
Afbeelding invoegen

Anne-Marie Wegh geeft een interactieve lezing over de symboliek en metaforen in de Bijbel. Zij toont aan dat zowel de evangeliën als het Oude Testament gelezen kunnen worden als beeldtaal met een verborgen betekenis, voor wie het hore en zien wil.
 
Deze verhalen vormen een plattegrond en kompas naar het Koninkrijk van God via een kundalini-ontwaken. 
 
De Bijbel heeft een diepere laag die bestemd was voor de serieuze spirituele aspirant.
 
Hierover heeft Anne-Marie twee boeken geschreven:
 
1.Ecce Homo (zie de mens), dat een heel nieuw licht werpt op het leven van Jezus van Nazareth 
 
2.Kundalini-ontwaken, waarin zij laat zien dat het oosterse concept van kundalini-energie de rode draad vormt in zowel het Oude als het Nieuwe Testament.

In haar boeken combineert zij haar kennis van beeldtaal in het algemeen en haar eigen spirituele ervaringen met de beeldtaal van de bijbel en die van andere wereldreligies. 
 

Anne-Marie neemt ons mee via een beeldpresentatie naar haar ontdekkingen. Tijdens deze interactieve presentatie leer je  niet alleen de beginselen van het vertalen van de beeldtaal uit de evangeliën, maar ook hoe je de gevonden boodschap kunt toepassen in jouw eigen leven.

Wij zijn allen geroepen om via de weg van innerlijke zuivering en genezing, het Goddelijke in onszelf tot leven te wekken. Anne-Marie deelt graag haar kennis en ervaring op dit gebied met ons. 
 
Na de pauze gaan we zelf met elkaar op zoek naar de symboliek en metaforen die wij kunnen ontdekken in een paar verhalen en naar de mogelijke betekenis hiervan.
 
Laat je verrassen door de diepere betekenissen van de verhalen. Het is het verhaal over jou, mij en wonderbaarlijke werelden.
 
Klik hier voor haar bijdrage over Kerst in de Volkskrant van 24-12-14 (PDF 1,7 mB).
 
Haar artikel in Mantra (lente 2015) over kundalini ontwaken vind je hier.
         
Meer info in de media: Klik hier voor haar webpagina met onderaan links naar artikelen in Volkskrant, Mantra en Bres
 
Klik hier voor meer informatie en het lezen van 16 pagina's als voorproefje van het tweede boek van Anne-Marie: 'Kundalini-ontwaken'
Een recent artikel in Paravisie Januari 2016 - de Bijbel anders gelezen -  van Anne-Marie Wegh lees je hier
 
Lezersreactie van Henk Revenberg:

Het boek Ecce Homo heeft mij zodanig gegrepen, dat ik na het verschijnen van haar tweede boek dit snel aanschafte. Prachtig hoe Anne-Marie op een beeldende wijze voor mij een diepere dimensie van de Bijbel openbaart door uitleg en duiding van de symbolen, metaforen, betekenissen en de symboliek van getallen. Een openbaring die bij mij veel herkenning oproept en aanvoelt als een waarheid en inwijding in oude en vergeten kennis. Herinneren wie ik ben is een thema waar ik mee bezig ben op diverse manieren en via diverse inspiratiebronnen waaronder Sjamanisme en Gnostiek, en haar boeken doen een deel van die herinnering bij mij ontwaken. Het geeft een verdieping en verrijking van mijn kennis en hoe ik in dit leven op pad wil zijn.

Ook ik ervaar dat de kundalini energie aan het ontwaken is, in en om mij heen, en het zet mij soms letterlijk vast en duwt mij vervolgens weer in richtingen waarvan ik het bestaan niet wist. Wij allen zijn op drift, in crisis, losgeslagen, onderweg, om onze goddelijke geboorterecht opnieuw te her-inneren.

We zijn allen vluchteling en onderweg. De heldere uitleg van Anne-Marie van de beeldtaal van de Bijbelverhalen doet mij opnieuw beseffen hoe actueel deze verhalen zijn in deze bijzondere tijd van openbaring en overgang. Dit is de tijd. Het is tijd dat wij ontwaken. De kundalini energie helpt ons hierbij, of we willen of niet.

Ik heb Anne-Marie gevraagd of zij voor de Spirituele Vereniging Helios op 18-02-2016 een avond wil verzorgen en ik vind het geweldig dat ze JA heeft gezegd. Ik vind het een boodschap die onder de aandacht gebracht mag worden en zeer actueel voor deze tijd. 

Eén druppel in het water kan grote kringen veroorzaken. Laten wij die druppels zijn en elkaar in beweging brengen: Quetzalcoatl, de gevleugelde slang die het verleden van zich afschud en de vleugels uitslaat naar een nieuw begin. Laten wij zelf degene zijn op wie wij wachten en het Christusbewustzijn in ons doen ontwaken. Laten we Hoeders van Moeder Aarde zijn. Dat is mijn droom.

Anne-Marie over Quetzalcoatl in haar boek op pagina 70:
Volgens de legende is Quetzalcoatl na aanvaringen met zijn rivaal uit de godenwereld vertrokken van de aarde. De Azteken waren ervan overtuigd dat hij terug zou komen en dan voor een beter leven zou zorgen. Een verhaal dat parallellen vertoond met de verwachting van de terugkeer van Christus door de christenen.Een toekomstvisioen, dat in wezen gaat over de innerlijke terugkeer van God, met behulp van een kundalini-ontwaken, zoals dit boek hoopt duidelijk te maken.