Donderdag 19 januari 2017 - Eline & Steff - Sjamanistisch ritueel, muziek & mystiek

Openbare avond
Do 19-01-2017
Eline & Stef
Workshop - Openbaar
Sjamanistisch ritueel, muziek & mystiek

website

 
 
Onder leiding van:
 
Een sjamanistische avond met muziek, mystiek en magie
Eline van Esch:
Afbeelding invoegen
 
Stef Hellman:
Afbeelding invoegen

Bij binnenkomst is er een zachte hartbeat van een trommel aanwezig en kaarslicht. Je neemt in stilte plaats in de kring en je stemt je af op jezelf en op de klanken.  
 
We houden een ceremonie waar gewijde klank van trommels en een klankschaal gebruikt worden voor creatie van een sacred space, een helende (heilige) ruimte, een medicijnruimte, waar we ons verbinden met de vier windrichtingen, de krachtdieren, de aarde, de hemel en Spirit.  
 
We zitten in een cirkel en leggen kort uit wie we zijn, waar onze roots liggen en wat een ceremonie is.Daarna doen we een korte geleide meditatie om ons goed te aarden en af te stemmen. Vervolgens  gaan we gezamenlijk een despacho ritueel doen waarbij ieder zijn intentie inblaast voor dit nieuwe jaar.  
 
Een Despacho is een ritueel waarbij met natuurlijke middelen een dankoffer gemaakt wordt aan Pacha Mama (Moeder Aarde). Een despacho ritueel is een prachtig en krachtig dankbaarheidsoffer, waarmee je via deze offerande jouw gebeden, intenties en wensen voor bijvoorbeeld dit nieuwe jaar naar het rijk van Spirit stuurt. Geef en je krijgt in veelvoud terug. Vraag en je zult ontvangen.
 
Vraag voor je hoogste goed en het hoogste goed voor allen, en het zal naar je toekomen op de juiste tijd in de juiste vorm.  
 
De kracht van een despacho zal versterkt worden door het gezamenlijke aspect. Waar twee of meer samen zijn voor het hoogste goed van allen, daar is ruimte voor wonderen en heling van wonden. 
 
Voor jouw bijdrage in de Despacho vragen wij je een bloem naar eigen keuze mee te nemen. 
 
Op bepaalde momenten zullen klankintermezzo’s worden gehouden om dieper en sterker te verbinden met onszelf en elkaar. Klank is net als een despacho een krachtig intrument om in harmonie met jezelf, de hemel en de aarde te komen. Zo cre-eren wij de Hemel op Aarde.  
 
Als afsluiting maken we een trancereis naar de Leegte, de plek van Creatie, van waaruit alles ontstaat. Met  aandacht en intentie cre-eer je je eigen toekomst, word je een magneet voor wat je wilt gaan manifesteren. De magie zit in jou.  
 
Nieuwsgierig geworden, of gewoon (weer) eens zin in een sjamanistische avond?
 
Kom en doe mee op 19 januari bij Helios.
Jij bent degene op wie je wacht.
Je bent welkom.
 
 
Eline van Esch (www.spiritflute.nl):
Van kinds af aan ben ik gefascineerd door de oorspronkelijke volkeren. Deze passie maakte dat toen ik de paco’s uit Peru ontmoette ik zo geraakt was dat ik bij ze ben gaan studeren. Eerst bij Alberto Villoldo in de Verenigde Staten, een antropoloog die 30 jaar bij de Q’ero medicijnmensen leefde. Later sloot ik me aan bij de Serena school voor inca sjamanisme waar de werkwijze van de sjamanen, afstammelingen van de inca’s, direct op ons door de sjamanen zelf werden overgebracht.
 
In het "gewone leven” studeerde ik aan het Conservatorium in Amsterdam. Sinds 1989 ben ik als solo fluitiste verbonden aan het Residentie Orkest te den Haag. Dat maakt dat muziek en klank prachtig kan combineren met sjamanisme. In essentie is alles trilling. "In den beginne was er klank"
 
Stef Hellman (www.groeiplezier.nl):
Sinds 1989 ben ik bezig met energie en bewustwordingswerk in allerlei vormen.Ik volgde o.a. de healing- en readingopleiding bij het C.I.C.O. in Utrecht, de Academie voor Poly-energetische Therapie in Amersfoort, opleiding Familieopstellingen bij Jahnu en Sjamanisme volgens de Incatraditie via Inner Quest en Carla Fox.
 
Door de jaren heen ben ik in contact gekomen met verschillende manieren om heling te brengen en heb deze geleerd toe te passen. Elke keer was en ben ik weer onder de indruk hoe krachtig deze liefdevolle methodes werken. Door in groepsverband aan heling te werken worden de krachten gebundeld en geven een versterkt resultaat.
 
Donderdag 19 januari 2017 - 20:00 uur 
Door: Eline van Esch en Stef Hellman
Workshop - Openbaar, in de grote zaal (€ 12,50)