12 september 2019 - HeliosCafé

Ledenavond

 
HeliosCafé met Tineke Mommers

Deze avond is de kick-off van ons HeliosCafé, een avond van verbinden en samenzijn. Samen genieten en samen delen.
Een avond die we samen vormgeven en neerzetten. Een avond die niet compleet zal zijn zonder jou, want het draait om jou en
jouw ervaring en de bereidheid die je hebt om te luisteren naar de diepgang van je buurman.
 
Tineke Mommers zal ons aan de hand meenemen door het vertellen van het verhaal van haar eigen spiritueel ontwaken, dat jaren geleden begon met het lezen van De Profeet van Kahlil Gibran, een klein boekje dat sindsdien een hoofdrol in haar leven speelt. De inzichten van deze beroemde schrijver kon Tineke vertalen naar haar eigen dagelijks leven.
 
De op mijn levensreis vergaarde ervaringen wil ik net als Kahlil graag delen met andere mensen, omdat ik hoop dat ze er gelukkiger door zullen worden. Via Helios mag dit nu gebeuren!
 
Citaat uit De Profeet
Toen zei een leraar: Spreek tot ons over onderwijzen.
En hij zei:
Geen mens kan je openbaren dan wat reeds half slapend in de dageraad van je kennis ligt.
De leraar die in de schaduw van de tempel wandelt, te midden zijner leerlingen, geeft niet van zijn wijsheid, maar veeleer van zijn geloof en zijn liefde.
Zo hij inderdaad wijs is, nodigt hij je niet uit het huis van zijn wijsheid binnen te treden, maar leidt hij je naar de drempel van je eigen geest.
De sterrenkundige mag je vertellen van zijn inzicht in de ruimte, maar hij kan je zijn inzicht niet geven.
De musicus moge zingen over het ritme dat de ganse ruimte vervult, maar hij kan je niet het oor lenen, dat het ritme vasthoudt, noch de stem die het weerkaatst.
En hij die onderlegd is in de wetenschap der getallen kan vertellen over de gebieden van gewicht en maat, maar hij kan je daar niet brengen.
Want het visioen van de ene mens leent zijn vleugelen niet aan een ander.
Want zoals een ieder van jullie alleen staat in God's kennis, zo moet een iegelijk alleen zijn in zijn kennis van God en in zijn begrip van de aarde.