14 maart 2019 - Josť Koster

 Openbare avond
José Koster, Tuinvrouw van Nature

www.tuinvrouwvannature.nl
 
Spiritueel tuinieren

                                                        Geboren als tuindersdochter is José Koster al haar hele leven aan het tuinieren. Haar hart ligt bij het werken met planten én met mensen. Er zijn zoveel intuïtieve mensen die graag tuinieren, maar die tegelijkertijd eigenlijk vrij weinig handvatten hebben om hun intuïtie in hun tuin verder vorm te geven. Hen helpt zij heel graag verder op weg. Tuinieren hoeft geen kwestie te zijn van alleen hard werken. José probeert mensen te bewegen om bij de inrichting van hun eigen stukje grond hun hart het laatste woord te geven. Zo kun je veel leren van je tuin.
 
José praat heel graag over de rol die je tuin kan spelen als ‘vooruitgeschoven post’ van Aarde. Via onze tuin reikt Aarde als het ware naar ons uit, om ons te ondersteunen in ons dagelijkse leven. Het is aan ons om ons hiervoor open te stellen en werkelijk te ontvangen wat Aarde ons aanreikt.
 
 De 'late winter’, als er nog weinig werk ligt in de tuin, is een mooie periode om stil staan bij de hartsverbinding met de tuin. Door van daar uit de actie te laten ontstaan is het onderliggende gevoel bij het tuinieren helemaal anders. De lezing die José op 14 maart bij Helios geeft, wordt in ieder geval een interactieve lezing met meditatieve momenten, waarbij zij de mensen uitnodigt om zich via hun hart te verbinden met hun tuin, met de seizoenen of met Aarde. Het wordt een bijzondere avond!