8 november 2018 - Marcel Beijer

Ledenavond
Marcel Beijer
www.leesjegelukkig.nl
 
Overwonnen verlangen
 Marcel Beijer over zijn boek

Over de spreker
 
Overwonnen verlangen
 
 
Marcel Beijer (1961) is journalist, tekstschrijver, columnist en hypnotiseur. Als hypnotiseur werkt hij met directe hypnose. Hij heeft een praktijk in Almere.
Het boek Overwonnen verlangen is zijn eerste roman. De combinatie van zijn werkzaamheden zorgen ervoor dat Overwonnen verlangen méér is dan een roman. De ondertitel is lees je gelukkig. En dát is precies wat je doet met het boek. In het boek zitten elementen die ervoor zorgen dat de lezer ongemerkt een plezierig gevoel krijgt. 
 
Afbeelding invoegen
 
 
Afbeelding invoegen

 
Samenvatting 
Jessi verscheen in mijn gedachten. Ik zag hoe ze huilde. Een ijzige kou omringde mijn hart.
'Is er iets met Jessi?'
'Niet met Jessi zelf. Maar haar gezin. Zo verschrikkelijk ...'
Ze keek even naar het plafond, blies wat adem uit en pakte mijn hand vast.
 
Jessi en haar veel jongere buurman Marius hebben een bijzondere band met elkaar. De een is nog jong en de ander gebonden, maar ze worden onweerstaanbaar tot elkaar aangetrokken. Dan doet in beider leven zich een groot drama voor. Het verandert hun perspectief op het leven compleet. Jessi zoekt steun bij haar collega Sven en zijn vrouw Anja. En Marius zoekt steun bij Vincent, die met zijn praktische levensinstelling vaak de spijker op zijn kop slaat. Anja vertelt Jessi over haar gids en engel, die altijd bij haar is. Hij leeft in een andere dimensie, waar alles licht en energie is. In die wereld zijn er geen belemmeringen voor grenzeloze liefde, hoeveel bedenkingen er in het dagelijks leven ook voor lijken te zijn. Uiteindelijk grijpt het zichtbare en het onzichtbare in elkaar in een prachtige ontknoping.
Een spannend en aangrijpend boek, dat een wereld van troost en begrip heel dichtbij brengt.
           

Het boel is onder andere te koop bij bol.com, waar ook de samenvatting en de recensie staan.
 
 


 
Recensie van Geert Vandamme
We worden geleid door een onzichtbare of soms waarneembare energie die gids is op onze levensweg. Die energie krijgt een naam die aansluit bij de beleving van de mensen zelf; het is God, Krishna, of het zijn mensen die zijn overgegaan, en die via spirituele energie contact houden. We worden geleid en alleen op de kruispunten van het leven kiezen we welke richting we inslaan. Alle andere gebeurtenissen die ons overkomen zijn door het lot voorbestemd. Jessi en Marius (in afwisselende hoofstukken de ik-figuur) komen langsheen pakkende gebeurtenissen en toevalligheden tot dezelfde vaststelling. Het boek heeft een spannende opbouw en is goed geschreven. Ook het spirituele aspect is zo geïntegreerd dat het deel uitmaakt van de spanningsopbouw. Aangrijpende thematieken, leven en dood, liefde en verlies, zijn algemeen menselijk en maken deel uit van de sterkte van deze roman. De verhaalopbouw en de unieke schrijfstijl maken het vanaf het begin mogelijk dat de lezer zich identificeert met de hoofdpersonages. Een goed geschreven roman die de link legt tussen levenservaring en lotsbestemming.

Aan het boek is ook een werkboek gekoppeld. Het werkboek is gratis evenals veel tips en een aantal oefeningen. 
 
Meer informatie vind je op