25 oktober 2018 - Mark Hoek

Openbare avond
Mark Hoek - Wolf Fire
www.bearcreek.nl
 
Sjamanistische klankhealing
 
Over de spreker
 
Over deze avond
 
 
Van jongs af ben ik bezig met de bedoeling/betekenis van het bestaan. Vanuit die zoektocht ben ik met diverse spirituele richtingen bezig geweest, altijd op zoek naar het ware. De richtingen die mij het meest hebben gevormd zijn Sannyas van Osho, Advaita Vedanta bij Alexander Smit en de Avatartrainingen van Harry Palmer.

Toen ik in 1995 in contact kwam met het sjamanisme was dat een thuiskomen. Mijn opleiding heb ik gehad bij Black Bear en Christopher Beaver. Hun unieke manier van lesgeven - confronterend, humorvol en altijd op een liefdevolle wijze - zijn een leidraad voor mijn leven geworden. Hun lessen dat alles energie is en dat ook je schaduwkanten eigenlijk stukken energie zijn die je om kunt zetten in kracht, maakten het mogelijk om mijn eigen schaduwkanten onder ogen te gaan zien en daar ook wat mee te doen.

Vanaf 2003 ben ik gaan trancedansen. In de training bij Wilbert Alix kreeg ik mijn eerste visioen, dat richting aan mijn leven geeft.

Vanaf 2004 ben ik intensief bezig met de Susquehannockbenadering, die juist uitgaat van wat al je sterkste kant is. Deze benadering, waarin de liefde van het bestaan en de spirits mij diep hebben geraakt, heeft me een diep vertrouwen in het bestaan gegeven.

Sinds 2009 ben ik geadopteerd lid van de Susquehannock Tribe of Florida.
 
 

 
Een sjamanistische klankhealing is een klankconcert waarbij de deelnemers liggend genieten van de geluiden van de sjamanistische instrumenten, zoals de trommel, de didgeridoo, ratels, klankschalen en de stem. Met deze klanken wordt er een heerlijk en helend bad van geluid gecreëerd, waarin de vier windrichtingen en de spirit healers worden uitgenodigd om te werken. Hierdoor ontstaat er een krachtig ritueel. Dit veld brengt niet alleen diepe ontspanning maar heeft ook een helende werking en voert je mee op een innerlijke reis in de droomtijd.


Afbeelding invoegen

 
Terwijl je op een matje ligt, komen op een gegeven moment de spelers bij je langs. Ze hebben daarbij zowel aandacht voor ieder individu als voor de hele zaal. Ze kunnen dan bijvoorbeeld met de didgeridoo of de trommel over het lichaam spelen of klankschalen bij of op het lichaam zetten. Soms legt een healer zijn handen op je lichaam als je daarvoor vooraf toestemming hebt gegeven.
 
Laat je meenemen op een innerlijke reis. De spelers zijn er om je daarbij te begeleiden en ondersteunen, bij mooie maar ook bij eventueel moeilijke ervaringen. Je kunt komen in verband met je klachten, voor reizen in de droomtijd, voor diepe ontspanning of omdat je het gewoon fijn vindt.

Voor wie dat wil is er na afloop de kans om nog even na te praten en ervaringen uit de Droomwereld te delen.

Meer info vind je op www.bearcreek.nl 
 
 
 
Wie wil liggen tijdens de sjamanistische klankhealing neemt zelf een matje en desgewenst een dekentje mee!