21 juni 2018 - Henk Revenberg

Ledenavond
Zomerzonnewenderitueel 
 
Vraag & Ontvang

 

 
 
Henk Revenberg:
Gnostiek, esoterie, heilige geometrie, mystiek, een greep uit een aantal aspecten die mij boeien en waarin ik mij al vele jaren intensief verdiep. Ik vond dit onder andere in Incasjamanisme, meditatie, awakening lightbody, enneagram, de Tzolkin en occulte
(=verborgen) informatiebronnen.

In de voetsporen van sjamanen gaan we ons tijdens de zonnewende via meditatie en ceremonie verbinden met ons Zelf en de Natuur. God en de Natuur zijn één, zoals de filosoof Spinoza al opmerkte.
 
Afbeelding invoegen
 
Van Buiten naar Binnen
Omstreeks 21 juni is de tijdsduur van licht en duisternis gedurende drie dagen gelijk. Vanuit sjamanistische tradities zijn de zonnewendes en equinoxen poorten naar een Hoger/Dieper bewustzijn. Bij uitstek een moment om ons aan te sluiten bij wereldwijde ceremonies die zich verbinden met de innerlijke en hogere lichtdimensies.


 

Ook dit jaar gaan we ons verbinden met de vier elementen op een rustige helende plek in de natuur. We creëren een medicijnwiel, een cirkel van heling en we gaan ons verbinden met Moeder Aarde, Vader Zon en Great Spirit. We verbinden ons met de vier windrichtingen en de elementen en met Aartsengelen en Grootmeesters.
 
Roeping
Voel jij de verbonden met je Hogere/Diepere zelf of wil je dat vanuit een open hart ervaren? Voel jij je geroepen door een innerlijke signaal, jouw Christusbewustzijn of op een ander wijze? Wees dan welkom en doe mee!
Jij bent degene op wie je wacht.
 
Vraag & Ontvang
Met aandacht en intentie, cre-ëren wij een cirkel van licht voor heling van ons Zelf, de anderen en de wereld. Dit is een tijd vol duisternis die vraagt om heling door licht.

We stemmen ons af op ons Hoger/Dieper bewustzijn, ons Christusbewustzijn, ons Goddelijke bewustzijn. Met een krachtig ritueel en ceremonie op een sjamanistische wijze, laten wij in stilte los wat ons niet meer dient en vragen we innerlijk om wat wij willen manifesteren het komende half jaar, een innerlijke weg naar het moment waarop wij de geboorte van het Licht gaan ervaren.
 

 Afbeelding invoegen
 
Deelname
Opgave vooraf is vereist. Indien het door weersomstandigheden niet door kan gaan, krijg je hiervan een melding enkele uren voor aanvang. Zend een e-mail voor opgave naar h.revenberg@solcon.nl
De deelnamebijdrage is € 5,00 voor dekking van de kosten en de hapjes en drankjes aan het eind.

Vertrekpunt
We verzamelen ons bij de Kiekmure en vertrekken gezamenlijk om 20.00 uur per auto naar een plek vlakbij Harderwijk in het bos. Je kan meerijden met degene die met een auto komt.
We lopen enkele minuten vanaf een parkeerplaats naar een rustige plek in het bos. We sluiten de avond af met een drankje en een hapje tijdens een ontspannen samenzijn. We zullen omstreeks 23.00 uur terug zijn bij ons vertrekpunt.

Inspiratie        

Voor de mens die wil weten
Bron: De Verwachting nr 87 – juni 2018 – www.stichtingdeheraut.nl
 
In het esoterisch christendom is drie dagen na de zomerzonnewende het Johannes de Doper of Sint Jansfeest. En drie dagen na de winterzonnewende vieren we, op kerstnacht, de geboorte van het Christuslicht.

Als we symbolisch kijken zien we dat bij de zomerzonnewende de inademing van de aarde begint. De dagen worden weer korter en de lichtsterkte van de zon neemt af. Het Johannesfeest vorm de overgang naar verinnerlijking tot aan de winterzonnewende
op 21-12. Sint Jan is de tegenpool van het Christusfeest.

Het uiterlijke licht en de uiterlijke zonnewarmte staan hier dus tegenover de geboorte van een nieuw innerlijke licht in de diepste duisternis, gesymboliseerd door het kerstfeest en de geboorte van Christus. Johannes staat voor de oude wereld, voor de mens van de oude kosmos en gaat vooraf aan het nieuwe dat komen gaat.

Laat het licht van de uiterlijke zon afnemen.
Laat de innerlijke zon (de Christusimpuls) groeien en word je bewust van je eigen innerlijke Licht.
Laat los wat je bindt aan het oude en word je bewust van het nieuwe.
Laat je innerlijk Licht stralen en doe mee.

Vraag & Ontvang
Verbind je met je Licht

Een paar regels uit een gedicht van Hans Stolp:

Gezegend de mens die wakker wordt en tot weten rijpt:
die ziet voorbij de buitenkant, 
die ziet liefde, pure schoonheid, 
die ziet het gewaad van God.

Gezegend de mens die weet dat al onze wegen uitlopen
tot in de handen van Hem die onze oorsprong en bestemming is.

Gezegend de mens die wéét.