17 mei 2018 - Maarten Moens

Ledenavond
Maarten Moens
www.maartenmoens.nl
 
Stembevrijdend zingen
 Zangavonden voor mensen die moeiteloos willen zingen

Over de spreker
 
Over deze avond
 
 
Maarten Moens (1962) is werkzaam als Stembevrijder, biografisch consulent, en als trainer/coach voor zijn eigen bedrijf De Vuurcirkel. Hij heeft brede werkervaring in coaching en werkbegeleiding en is docent aan diverse opleidingen. Hij heeft een eigen individuele adviespraktijk in Hoorn. 
 
Afbeelding invoegen

 
Iedereen kan zingen, dat is het uitgangspunt van Stembevrijdend Zingen.
 
‘Als je kunt lopen, kun je dansen, als je kunt praten, kun je zingen’, zo simpel is het. Het verlangen om te zingen is genoeg. Bij Stembevrijdend Zingen kun je dit verlangen laten horen.
En naast dat verlangen is er ook het ongemak, de schroom, de angst. Ook daar is plek en ruimte voor bij Stembevrijdend Zingen, want het gaat om natuurlijk zingen, vanuit kracht én kwetsbaarheid.

 
Hoe ziet zo’n zangavond eruit? 

Stembevrijdende oefeningen 
We starten de avond met afstemming, lichte lichaamsoefeningen/beweging en improviserend klinken/zingen.


 
Stembevrijdend Zingen
Daarna zingen zingen we wereldliederen, mantra’s, klaag- en jubelliederen, en melodieën uit verschillende culturen en spirituele tradities. De liederen zijn meestal eenvoudig en bevatten vaak maar enkele woorden.

Door herhaling verdiepen de liederen zich en kan spontane meerstemmigheid ontstaan. We zingen niet van blad en je hoeft geen noten te kunnen lezen of een bepaalde partij te zingen.

De pianobegeleiding geeft een bedding waarin ervaren en onervaren zangers en zangeressen hun stem kunnen laten horen.   

Zing wie je bent, zing jezelf!

Ik heb mijn stemwerkopleiding gevolgd aan de Academie voor Stembevrijding van Jan Kortie in Amsterdam (www.jankortie.nl) Stembevrijding start vanuit aanvaarding van wat er is èn verlangen. Verlangen naar meer ruimte voor jouw stem en jouw unieke geluid.