3 mei 2018 - Jaap Rameijer

Openbare avond
Jaap Rameijer
www.jaap-adventures.com
 
Maria Magdalena en de Katharen
 
Over de spreker
 
Over deze avond
 
 
Jaap Rameijer studeerde rechten in Leiden en Bedrijfskunde in Rotterdam, werkte bij Fokker, als directeur bij Zorgverzekeraar VGZ, directeur van ROC Oost Nederland en als lid van het College van Bestuur van de Haagse Hogeschool. In 1995 reisde hij voor het eerst naar het land van de Katharen. Daarna bezocht hij vele malen per jaar het magische dorpje Rennes-le-Chateau gereisd. In 1999 kocht hij het Domaine Les Labadous, gelegen in de vallei even ten zuiden van Rennes-le-Chateau. Rameijer ging in 2004 met pensioen en is toen gaan schrijven over Rennes-le-Chateau, het Pays Cathare en Katharen, tempeliers, heilige geometrie, Glastonbury en Maria Magdalena. 
 
Afbeelding invoegen
 
Jaap Rameijer ontrafelt vanavond het verhaal van Maria Magdalena. Jaap schreef een boek over deze bijna mythische vrouw en staat stil bij alle verhalen die zich de ronde doen over haar persoon.
  • Wie was Maria Magdalena?
  • Wat was haar relatie met Jezus?
  • Wat is er gebeurd tijdens en na de kruisiging?
  • Hebben Jezus en Maria Magdalena kinderen gekregen?
  • Is zij naar Frankrijk gevlucht?
Op deze en nog veel meer vragen heeft Jaap Rameijer één en soms meerdere antwoorden gegeven.  
 
Jaap zal op deze avond ook over de Katharen vertellen en ingaan op de vraag wie de Katharen waren, wat hun religie was, hoe ze aan hun eind zijn gekomen en dat er nu weer sprake is van een opleving van het Katharisme.  


  

 
Jaap heeft zich verdiept in Maria Magdalena's bijzondere relatie met de Katharen en de Tempeliers en de vraag wie of wat nu precies de Heilige Graal is. En of Maria Magdalena een reïncarnatie is van de Moedergodin of van de vele Zwarte Madonna's. Tijdens zijn jarenlange onderzoek heeft hij een aantal belangrijke bevindingen gedaan.
 
Zijn boek bevat meer dan 400 prachtige foto's. Inclusief afbeeldingen waar Jezus en Maria Magdalena hevig verliefd tegen elkaar aan leunen. Er zijn hoofdstukken gewijd aan het heilige vrouwelijke en aan het belang van Frankrijk als tweede Heilige Land. Ook beschrijft het boek een pelgrimstocht langs de belangrijkste plaatsen waar Maria Magdalena nog 'aanwezig' is en vereerd wordt. En het besluit met een boodschap, een advies aan de Christelijke Kerken.
 
Afbeelding invoegen 
Domaine Les Labadous