Laat je mening horen over onze activiteiten via ons gastenboek


Bericht schrijven >

1 | 2 | 3 volgende »

 

Donderdagavond 23-06-2016

Zomerzonnewende ritueel bij Helios

We verzamelden ons bij De Kiekmure voor vertrek om 20.00 naar een bos voor een zomerzonnewende ritueel. Een groep van 11 mannen en vrouwen ging samen op pad.

In de middag hadden we een stevige onweerbui gehad. De lucht was bezwangerd met vocht en zwoele warmte. Het was 27 graden en droog. Het was spannend of we het droog zouden houden. De vooruitzichten waren opnieuw regen of onweer.

Bij vertrek van huis stond een Ooievaar op een lantaarnpaal mij na te kijken. Een ceremonie is een moment van wedergeboorte; het oude loslaten en het nieuwe toelaten. Ik was benieuwd. Het is altijd spannend hoe de energie ons zal beïnvloeden.

Bij het bos stemden wij af op de energie. We riepen de “ancient ones” aan en vroegen om toestemming en bescherming. We liepen het pad van dualiteit, met aan beide zijden grote beukenbomen als poortwachters. Met de intentie van loslaten met elke stap, loslaten van schuld, schaamte, spijt, angst, verdriet, etc.
Kortom, alles wat ons bezwaart en neerdrukt. De bomen stonden symbool voor de dualiteit en de weg er tussendoor, voor je eigen derde weg, om van twee een EEN te maken. Een weg om van duisternis te gaan naar licht, naar het vuur van passie in jezelf: Als alles duister is, ontsteek dan een lichtend vuur dat nooit meer dooft, vuur dat nooit meer dooft.

We kwamen aan bij een poort, door de natuur gemaakt door boomstammen van een boom die ooit was geveld door een blikseminslag. Deze poort stond een doorgang van oud naar nieuw, het verleden achter ons latend en de toekomst voor ons; een nieuwe weg kiezen, een smalle weg, onbekend, ongebaand, onbekend, naar een nieuwe toekomst. We kropen door het “oog van de naald”, slechts een paar stappen verwijdert van de “Toverberg”. Dit is een krachtplek waar leylijnen samenkomen, waar mannelijke energie zich verbindt met vrouwelijke energie. Waar Magie realiteit kan zijn.

Wij hebben ons daar verbonden met elkaar in een kring, en met Moeder Aarde en Vader Zon, Grootmoeder maan en onze sterrenbroeders. We lieten de energie horizontaal door de kring stromen en vertikaal door onze pranabuis. In een dubbele piramide (octaëder) en een koepel van licht verbonden wij ons met Hemel en Aarde, om zo de hemel naar de aarde te laten gaan, een nieuw koninkrijk in ons zelf toe te laten.
De energie stroomde en cirkelde door en om ons heen. We laadden de houtjes op waarmee we het verleden en de toekomst willen overgeven aan vuur en water.

Op de ceremonieplek maakten we een veilig en klein vuurtje in een vuurschaal. We riepen de vier windrichtingen aan, de aarde, de hemel en Great Spirit. Verbonden met onze 7 chakra’s en energiecentra.
In een ceremonie gaven we aan het vuur wat we kwijt wilden en wilden aantrekken. In de verte donderde het, een paar druppels vielen zo nu en dan, maar het bleef droog tot moment dat we klaar waren.

We sloten de beschermde ruimte en genoten nog even nu onder de droogte van de grote beukenbomen met wat wijn en brood. We hoorden het regenen maar merkten het nauwelijks.

We lieten een meegenomen en opgeladen bloem achter op de ceremonieplek als dank voor Moeder Aarde. Niets toonde verder dat wij daar geweest waren. Alles ging mee terug.
Een klein wonder gebeurde toen een verloren schelp van een deelnemer op de weg terug zich liet vinden, in het donker liet het zich zien.

Terug bij de auto’s ging het stevig regenen. Het kon ons niet meer hinderen of onze ceremonie verhinderen. We hebben vuur met water mogen verbinden, ondersteund door de weergoden met regen en bliksemschichten op voldoende afstand.

Ik blijf me altijd verwonderen over de kracht van rituelen. En met gelijkgestemden tillen we elkaar op in energie. Dan is heling een kwestie van laten gebeuren, voorbij de controle van Mind, met het hart dat gevoed is door licht, liefde en kracht.

Ik leek wel lichter. Alsof er een last, een ballast, was weggevallen. Ik gloeide van de energie en voelde geen enkele moeheid. Het was een prachtige avond. Wat bijzonder om dit te mogen doen met zo’n mooie groep mensen, die open staan voor werken aan licht, in zichzelf, om zo een lichtend voorbeeld voor anderen te zijn. Een avond van over-meestering, overgave aan de elementen, maar ook meester worden over je lagere zelf, je Ego. Als Ego en Ziel samen gaan, dan ontstaat er iets nieuws. En zo is het.

Henk Revenberg - 24-06-2016 - 17:05

Fijn dat Helios een doorstart heeft kunnen maken. Ik hoop binnenkort ook weer de avonden te kunnen bezoeken.

wilma pijloo - 14-06-2016 - 21:02

Na een Helios jaar met een wederopstanding in januari, gevolgd door een nieuw bestuur en nieuwe programmacommissie, maar ook een jaar met vele mooie openbare en leden avonden, grotendeels nog door het oude bestuur en commissie uitgezocht en gepland, is in december de laatste avond begonnen met een kerstdiner toebereid door de deelnemende leden. Ook de sprekers die avond aten mee. Mooi initiatief van Ingrid en Henk, het werd een sfeervolle kerstavond en het samengestelde koud/warm buffet zag er feestelijk uit en smaakte heerlijk.
Voor het nieuwe jaar zijn de avonden voor de eerste helft uitgebreid in nieuwsbrieven en op de site gepresenteerd. Fantastisch wat Henk met hulp van Ingrid en ook Rita voor elkaar hebben gekregen. We hopen dat hun bezieling zich in de uitnodigde sprekers gaat voortzetten.

De standhouders van de minibeurs vorig jaar zullen gezien hebben dat in de eerste helft 2016 geen minibeurs is gepland. Toch wil ik de leden en standhouders vragen in de ALV op 3 maart hun mening te geven over de door leden voor leden gehouden minibeurzen en het al of niet ermee doorgaan bijvoorbeeld in september dit jaar. Naast het ondervinden van elkaars hulp zijn het ook vooral contactavonden voor de leden met meer gelegenheid om elkaar te leren kennen dan in sprekers avonden.

Karin stopt dit jaar als penningmeester en kassahouder tijdens de avonden, hetgeen zij al jarenlang met veel precisie soms met hulp van GeertJan en Anne heeft gedaan.
We zoeken nog iemand die het van haar over willen nemen. Laat het weten alstublieft.
En Pietie wil dit jaar gaan stoppen met de coördinatie van de aankleding van de zaal.
In de binnenkort te maken uitnodiging voor de Algemene Ledenavond meer over de vacatures.

Met onze langdurig zieken hebben we regelmatig contact. Joke Pater heeft vorig jaar na een aantal operaties een nieuwe knie gekregen en had voor de kerst het gevoel dat het eindelijk de goede kant op ging. Beterschap verder Joke.
Tineke Schouten is 7 januari uit de Klimop naar huis gegaan. Het lopen is helaas nog pijnlijk en haar rechter onderarm is scheef gezet waardoor er mogelijk nog een operatie volgt. Ook voor Tineke sterkte en beterschap.

Namens het bestuur
Leen Rozeboom

Leen Rozeboom - 21-01-2016 - 14:25

 

Lezersreactie op het boek Kundalini Ontwaken van Anne-Marie Wegh

Het boek Ecce Homo heeft mij zodanig gegrepen, dat ik na het verschijnen van haar tweede boek dit snel aanschafte. Prachtig hoe Anne-Marie op een beeldende wijze voor mij een diepere dimensie van de Bijbel openbaart door uitleg en duiding van de symbolen, metaforen, betekenissen en de symboliek van getallen. Een openbaring die bij mij veel herkenning oproept en aanvoelt als een waarheid en inwijding in oude en vergeten kennis. Herinneren wie ik ben is een thema waar ik mee bezig ben op diverse manieren en via diverse inspiratiebronnen waaronder Sjamanisme en Gnostiek, en haar boeken doen een deel van die herinnering bij mij ontwaken. Het geeft een verdieping en verrijking van mijn kennis en hoe ik in dit leven op pad wil zijn.

Ook ik ervaar dat de kundalini energie aan het ontwaken is, in en om mij heen, en het zet mij soms letterlijk vast en duwt mij vervolgens weer in richtingen waarvan ik het bestaan niet wist. Wij allen zijn op drift, in crisis, losgeslagen, onderweg, om onze goddelijke geboorterecht opnieuw te her-inneren.

We zijn allen vluchteling en onderweg. De heldere uitleg van Anne-Marie van de beeldtaal van de Bijbelverhalen doet mij opnieuw beseffen hoe actueel deze verhalen zijn in deze bijzondere tijd van openbaring en overgang. Dit is de tijd. Het is tijd dat wij ontwaken. De kundalini energie helpt ons hierbij, of we willen of niet.

Ik heb Anne-Marie gevraagd of zij voor de Spirituele Vereniging Helios op 18-02-16 een avond wil verzorgen en ik vind het geweldig dat ze JA heeft gezegd. Ik vind het een boodschap die onder de aandacht gebracht mag worden en zeer actueel is voor deze tijd.

Eén druppel in het water kan grote kringen veroorzaken. Laten wij die druppels zijn en elkaar in beweging brengen: Quetzalcoatl, de gevleugelde slang die het verleden van zich afschud en de vleugels uitslaat naar een nieuw begin. Laten wij zelf degene zijn op wie wij wachten en het Christusbewustzijn in ons doen ontwaken. Laten we Hoeders van Moeder Aarde zijn. Dat is mijn droom.

Anne-Marie over Quetzalcoatl in haar boek op pagina 70:
Volgens de legende is Quetzalcoatl na aanvaringen met zijn rivaal uit de godenwereld vertrokken van de aarde. De Azteken waren ervan overtuigd dat hij terug zou komen en dan voor een beter leven zou zorgen. Een verhaal dat parallellen vertoond met de verwachting van de terugkeer van Christus door de christenen.
Een toekomstvisioen, dat in wezen gaat over de innerlijke terugkeer van God, met behulp van een kundalini-ontwaken, zoals dit boek hoopt duidelijk te maken.

Henk Revenberg - 07-01-2016 - 11:39

Op donderdag 29 oktober j.l. bezochten ruim 30 leden een informatieve avond over 'Hooggevoeligheid', ook wel bekend onder de afkorting 'HSP'. De invulling van deze avond werd verzorgd door ons medelid Eugène Klooster. Hij nam ons mee in de op het eerste gezicht, althans voor mij, wat wondere wereld van 'Hooggevoeligheid'. Naarmate de avond vorderde werden heel wat zaken rond dit thema behoorlijk helderder. Enerzijds blijkt het van belang om 'Hooggevoeligheid' te kunnen herkennen en erkennen, anderzijds is het een belangrijke opgaaf om met het verschijnsel 'Hooggevoeligheid' te leren omgaan. Wat mij betreft was het een zowel leerzame als geanimeerde ledenavond, niet in het minst door de boeiende en inspirerende manier waarop Eugène een en ander voor het voetlicht bracht.

Gerrit Pekelsma - 12-11-2015 - 12:34


Bericht schrijven >

1 | 2 | 3 volgende »